Sałatka z krewetkami
Opublikowano: 15.04.2021 r.
Mix sałat, soczysty pomidor, kremowe awokado i delikatne krewetki - to tylko przedsmak tego, co czeka na Ciebie w tej sałatce. Połączenie oliwy z oliwek i masła nadaje jej wyjątkowy, maślano-oliwkowy smak.
Składniki dla 2 porcji:
- Mix sałat - 100 g
- Pomidor - 150 g (1 średnia sztuka)
- Awokado - 120 g (1 mała sztuka)
- Oliwa z oliwek - 30 ml
- Masło - 30 g
- Krewetki - 150 g
- Przyprawy - sól, czosnek
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- kuchenka, patelnia mała, praska do czosnku, miska
Przepis krok po kroku
- Mix sałat przepłucz pod bieżącą wodą, wysusz i ułóż w misce.
- Pomidory umyj, pokrój w kostkę i dodaj do sałaty.
- Awokado przetnij na pół, wyminę pestkę, wydrąż środek i pokrój go w kostkę. Dodaj do miski.
- Na patelni rozpuść masło, dodaj do niego przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, dodaj rozmrożone krewetki i smaż do momentu aż będą rumiane.
- Krewetki dodaj do warzyw, całość skrop oliwą z oliwek. Podawaj od razu po przygotowaniu.