Sałatka z kiszonych buraków
Opublikowano: 16.04.2021 r.
Buraki kiszone, jajka i majonez to składniki, które tworzą wyjątkowy smak tej sałatki. To połączenie zadowoli każde podniebienie, a wyrazisty smak kiszonych buraków doskonale współgra z kremowym majonezem i delikatnością jajek. Dodatkowo, cebula i ziemniaki dodają jej swojskiego charakteru. Tylko kilka prostych składników, a efekt rewelacyjny!
Składniki dla 4 porcji:
- Buraki kiszone - 300 g (2 małe sztuki)
- Cebula - 50 g (1 mała sztuka)
- Jajko - 3 szt.
- Ziemniaki późne - 170 g (2 średnie sztuki)
- Majonez - 30 g
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- kuchenka, garnek, miska
Przepis krok po kroku
- Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach, po ugotowaniu obierz i zostaw do wystygnięcia.
- Jajka ugotuj, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę.
- Ugotowane ziemniaki pokrój w kostkę.
- Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
- Buraki kiszone również pokrój w kostkę.
- Wszystkie warzywa i jajka umieść w jednej misce, dodaj majonez, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.