Rollsy z tortilli
Opublikowano: 29.10.2021 r.
Tortilla pełnoziarnista, serek kanapkowy z czosnkiem, sałata i soczysta czerwona papryka – to tylko część tego, co znajdziesz w naszych rollsach z tortilli. Te pyszne małe zawijańce są idealne na szybki lunch albo przekąskę, a połączenie składników daje naprawdę wyjątkowy smak, który na pewno Cię zaskoczy.
Składniki dla 20 porcji:
- Tortilla pełnoziarnista - 120 g (2 placki)
- Serek kanapkowy z czosnkiem - 150 g (1 opakowanie)
- Sałata - 20 g (4 liście)
- Szynka kanapkowa - 160 g (8 plastrów)
- Papryka czerwona - 120 g (1 papryka)
Liczba porcji: 20
Będziesz potrzebować:
- wykałaczki
Przepis krok po kroku
- Placki tortilli smarujemy serkiem kanapkowym.
- Na każdym placku układamy po 2 plastry sałaty, 4 plastry szynki oraz pokrojoną w słupki paprykę.
- Placki zwijamy w rulon i kroimy w plastry.
- Gotowe rollsy możemy przekuć wykałaczką jeśli będą się rozpadać.
Komentarz dietetyka
Przepis na rollsy to zdrowa przekąska, którą śmiało można podawać gościom.
~ Kamila Lewandowska, dietetyk