Rollsy z szynką

Opublikowano: 10.07.2022 r.
Tortilla pełnoziarnista, serek śmietankowy, rukola i szynka z indyka tworzą podstawę naszych smakowitych rollsów. Zdrowe, a jednocześnie pyszne, te przekąski łączą w sobie chrupkość warzyw i delikatność szynki z indyka, wszystko zawinięte w miękką tortillę pełnoziarnistą. Idealne na szybki lunch czy lekki posiłek w biegu.
Składniki dla 8 porcji:
- Tortilla pełnoziarnista - 100 g (4 placki)
- Serek śmietankowy - 200 g (1 opakowanie)
- Rukola - 60 g (2 garści)
- Papryka czerwona - 200 g (1 sztuka)
- Ogórek - 300 g (3 sztuki)
- Szynka z indyka - 100 g (10 plastrów)
- Pomidory koktajlowe - 200 g
- Przyprawy - sól, pieprz, zioła prowansalskie
Liczba porcji: 8
Przepis krok po kroku
- Tortillę posmaruj serkiem śmietankowym.
- Ogórki i paprykę pokrój w słupki.
- Na tortilli ułóż rukolę i słupki warzyw.
- Dodaj plastry szynki i pomidorki pokrojone na pół.
- Zawiń tortillę w rulon i przekrój na mniejsze kawałki.
Komentarz dietetyka
Rollsy w podobny sposób możesz przygotować z dowolnymi dodatkami.
~ Oliwia Gawron, dietetyk