Pstrąg z grilla elektrycznego
Opublikowano: 06.06.2022 r.
Cytryna, masło i koperek – te trzy składniki sprawią, że pstrąg z grilla elektrycznego stanie się kulinarną rewelacją. Karnawał smaków tworzy się, kiedy filety pstrąga tęczowego spotykają się z orzeźwiającą cytryną, rozkosznie topniejącym masłem i aromatycznym koperkiem. Sprawdzi się idealnie na obiad czy kolację, dodając rybnemu daniu wyjątkowego charakteru.
Składniki dla 2 porcji:
- Pstrąg tęczowy filet - 400 g (4 sztuki)
- Cytryna - 60 g (1 sztuka)
- Masło - 20 g (2 łyżki)
- Koperek - 20 g (2 łyżki)
- Przyprawy - zioła prowansalskie
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- patelnia grillowa, grill elektryczny, szczypce do grilla
Przepis krok po kroku
- Rybę natnij na wierzchu.
- W nacięciach nasmaruj masłem i posyp koperkiem.
- Dodaj plastry cytryny i posyp ziołami.
- Usmaż rybę na grillu elektryczny przez około 20 minut, do momentu, aż będzie zarumieniona.
Komentarz dietetyka
W taki sposób możesz przygotować każdy rodzaj ryby.
~ Oliwia Gawron, dietetyk