Polewa do ciasta marchewkowego
Opublikowano: 29.03.2021 r.
Masło, serek śmietankowy i cukier puder - to trio, które sprawi, że twoje ciasto marchewkowe stanie się absolutnym hitem. Lekko ubij masło, dodaj aksamitny serek śmietankowy i dosyp cukier puder, tworząc gładką, słodką polewę. Ten miks składników idealnie dopełni smak ciasta, dodając mu kremowej elegancji.
Składniki dla 1 porcji:
- Masło - 50 g
- Serek śmietankowy - 125 g
- Cukier puder - 100 g
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- mikser, miska
Przepis krok po kroku
- Masło o temperaturze pokojowej przełóż do miski.
- Dodaj cukier puder (ilość możesz dowolnie modyfikować wedle upodobania) i utrzyj na puszystą masę. .
- Następnie dodaj serek kremowy (śmietankowy) i ucieraj jeszcze 2-3 minuty