Polędwica z grilla

Opublikowano: 19.06.2021 r.
Polędwiczki wieprzowe, oliwa z oliwek i musztarda to główne składniki, które składają się na przepyszną polędwicę z grilla. To połączenie delikatnego mięsa, wyrazistego smaku musztardy i aromatycznej oliwy z oliwek tworzy danie, które idealnie nadaje się na letnie grillowanie. Oto jak w szybki sposób przygotować efektowną i smakowitą potrawę.
Składniki dla 1 porcji:
- Polędwiczki wieprzowe - 150 g (1 porcja)
- Oliwa z oliwek - 30 ml (3 łyżki)
- Musztarda - 15 g (1 łyżka)
- Przyprawy - sól, pieprz, majeranek, rozmaryn
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- grill elektryczny, grill, szczypce do grilla, tacka na grilla
Przepis krok po kroku
- Oliwę wymieszaj z musztardą i przyprawami.
- Dokładnie obtocz w niej mięso i odstaw do lodówki do zamarynowania na kilka godzin.
- Grilluj mięso z dwóch stron, do zarumienienia.
Komentarz dietetyka
Najlepiej grillować mięso na grillu elektrycznym, aby ograniczyć kontakt z dymem.
~ Aleksandra Dziura, dietetyk