Placuszki z twarogiem i bananem
Opublikowano: 22.03.2022 r.
Banan, twaróg i jajko to podstawowe składniki tych pysznych placuszków, które zrobią furorę na śniadanie albo deser. Banan nadaje im naturalnej słodyczy, a ser twarogowy sprawia, że są delikatne i sycące. W połączeniu z mąką pszenna i jednym jajkiem, tworzą prosty i szybki posiłek, który pokochasz.
Składniki dla 1 porcji:
- Jajko - 1 szt.
- Mąka pszenna typ 500 - 36 g
- Banan - 120 g
- Ser twarogowy półtłusty - 80 g
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- patelnia duża, blender
Przepis krok po kroku
- W misce umieść wszystkie składniki.
- Zblenduj blenderem.
- Rozgrzej patelnię.
- Wylewaj po łyżce masy i smaż na złoty kolor po obu stronach.
Komentarz dietetyka
Placuszki są bardzo dobrym posiłkiem już od początku rozszerzania diety. Są bardzo delikatne i lekkie. Ponadto są zbilansowane. Zawierają węglowodany, białko i tłuszcz.
~ Paulina Lipińska, specjalista w dietoterapii nadwagi i otyłości