Placuszki z cukinii keto

Opublikowano: 26.01.2022 r.
Cukinia, jajka, koperek, cebula i czosnek to kluczowe składniki tych pysznych placuszków z cukinii keto. Znajdziesz tu idealne połączenie świeżości, aromatu i delikatności. Placuszki są łatwe i szybkie do przygotowania, a dzięki tym składnikom będą sycące, zdrowe i pełne smaku.
Składniki dla 8 porcji:
- Cukinia - 500 g (1 sztuka)
- Jajko - 2 szt.
- Koperek ogrodowy świeży - 30 g (1 garść)
- Cebula - 100 g (1 cebula)
- Czosnek - 20 g (2 ząbki)
- Olej rzepakowy - 20 ml (2 łyżki)
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 8
Będziesz potrzebować:
- miska, patelnia
Przepis krok po kroku
- Cukinię zetrzyj na tarce, odciśnij nadmiar wody.
- Dodaj jajka i wymieszaj, dopraw do smaku, dodaj posiekaną cebulę i czosnek.
- Na kocu dodaj posiekany koperek.
- Olej rozgrzej na patelni i usmaż placuszki na złocisty kolor.
Komentarz dietetyka
Keto placki, możesz podawać z łososiem lub śmietaną, dobierz swoje ulubione dodatki i przygotuj pyszne placki.
~ Oliwia Gawron, dietetyk