Fit placki bananowe
Opublikowano: 26.03.2021 r.
Banany, pełnoziarnista mąka owsiana bezglutenowa i jajko – te trzy składniki to podstawa fit placków bananowych! To przepis, który nie tylko jest zdrowy, ale też super łatwy do przygotowania. Lekko słodkie dzięki bananom, z dodatkiem malin dla odrobiny kwaskowości – idealne na szybkie i pożywne śniadanie.
Składniki dla 1 porcji:
- Banan - 200 g
- Mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa - 25 g
- Proszek do pieczenia - 5 g
- Jajko - 1 szt.
- Maliny - 50 g
- Przyprawy - cynamon
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- blender, patelnia beztłuszczowa
Przepis krok po kroku
- Banana obieramy i rozgniatamy widelcem.
- Do banana dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, jajka i mleko.
- Doprawiamy cynamonem.
- Całość blendujemy na jednolitą masę.
- Łyżką wylewamy niewielkie porcje ciasta na rozgrzaną patelnię.
- Smażymy z dwóch stron do zarumienienia.
- Podajemy z malinami.