Pasta z makreli
Opublikowano: 20.03.2021 r.
Makrela wędzona, jajka, ogórek kiszony i cebula – to tylko kilka z kluczowych składników, które tworzą niesamowicie smaczną pastę z makreli. Połączenie tych składników sprawia, że pasta jest nie tylko pyszna, ale też łatwa do przygotowania. Gorąco polecam ten prosty przepis na coś wyjątkowego!
Składniki dla 10 porcji:
- Makrela wędzona - 300 g
- Jajko - 5 szt.
- Ogórek kiszony - 150 g (2 sztuki)
- Cebula - 50 g (1 mała sztuka)
- Jogurt naturalny 2% - 30 g
- Majonez - 20 g
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 10
Będziesz potrzebować:
- kuchenka, garnek, duża miska
Przepis krok po kroku
- Jajka ugotuj na twardo, przestudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę, wrzuć do miski.
- Makrelę obierz, usuń z niej ości, rozdrobnij palcami i dodaj do jajek.
- Ogórki i cebulę pokrój w kostkę i dodaj do miseczki.
- Do miski ze składnikami dodaj przyprawy, jogurt naturalny oraz majonez. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
- Gotową pastę podawaj na pieczywie.