Pasta rybna z jajkiem
Opublikowano: 09.04.2021 r.
Jajko, wędzona makrela, majonez i ogórek kiszony to prosta, ale całkowicie wystarczająca ekipa do zrobienia pysznej pasty rybnej z jajkiem. Intensywny smak makreli fajnie łączy się z jajkiem na twardo, a majonez dodaje kremowej konsystencji. Ogórek kiszony podkręca całość swoim kwaskowym charakterem, tworząc połączenie idealne na kanapki.
Składniki dla 1 porcji:
- Jajko - 1 szt.
- Makrela wędzona - 50 g
- Majonez - 10 g
- Ogórek kiszony - 50 g (1/2 dużej sztuki)
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- miska
Przepis krok po kroku
- Jajko ugotuj na twardo.
- Makrelę rozdrobnij widelcem.
- Ogórka pokrój w kostkę.
- Ugotowane jajko obierz ze skorupki i rozgnieć widelcem.
- Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem.