Pasta jajeczna z awokado
Opublikowano: 31.07.2021 r.
Pasta jajeczna z awokado jest ciekawą modyfikacją tradycyjnej pasty jajecznej. Takie urozmaicenie nie tylko smakuje obłędnie, ale też wygląda bardzo apetycznie.
Składniki dla 4 porcji:
- Jajko - 3 szt.
- Awokado - 70 g
- Szczypiorek - 10 g
- Jogurt naturalny - 25 ml
- Czosnek - 5 g (1 ząbek)
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- kuchenka, garnek, blender, miska
Przepis krok po kroku
- Jajka ugotuj na twardo i obierz.
- Wrzuć wszystkie składniki do blendera i zblenduj na gładką pastę.
Komentarz dietetyka
Pastę podawaj z pełnoziarnistym pieczywem i świeżymi warzywami.
~ Monika Słowikowska, dietetyk kliniczny