Papryka nadziewana serem

Opublikowano: 04.07.2025 r.
Papryka czerwona, ser feta i czerwona cebula to trio, które sprawia, że papryka nadziewana serem to prawdziwy hit! Do tego odrobina oliwy z oliwek i świeże zioła jak bazylia i tymianek, które dodają świetnego aromatu. Idealne na lekki obiad albo przekąskę.
Składniki dla 4 porcji:
- Papryka czerwona - 500 g
- Ser Feta - 800 g
- Cebula czerwona - 100 g
- Oliwa z oliwek - 10 ml
- Bazylia świeża - 15 g
- Tymianek świeży - 15 g
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- grill
Przepis krok po kroku
- Papryki umyj i osusz, usuń gniazda nasienne.
- Przekrój na pół.
- Nadziewaj serem uprzednio wymieszanym z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem, posmaruj oliwą, grilluj przez ok. 20 min.
Komentarz dietetyka
To zdrowa opcja, która dostarczy dużo witamin i składników mineralnych.
~ Patrycja Czerwiak, psychodietetyk, dietetyk kliniczny