Ośmiorniczki z parówek
Opublikowano: 11.01.2022 r.
Parówki, ketchup, majonez i dwa plasterki sera - to główni bohaterowie przepisu na ośmiorniczki z parówek. Prosty i zabawny sposób na urozmaicenie domowego menu, który z pewnością przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Idealne na szybki lunch czy imprezową przekąskę!
Składniki dla 2 porcji:
- Parówki - 200 g (4 sztuki)
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- garnek
Przepis krok po kroku
- Parówki podziel na pół.
- Końcówkę, gdzie wcześniej parówka została przecięta, przekrój na krzyż na głębokość około 3-4 cm tworząc nóżki.
- Wrzuć parówki do wody i gotuj, pilnując by woda nie zaczęła wrzeć.
- Podawaj z pieczywem, świeżymi warzywami i ketchupem.
Komentarz dietetyka
Im krótszy i prostszy skład produktu, tym większa pewność, że wykorzystany produkt jest bezpieczny.
~ Ewa Cierpiał, dietetyk kliniczny, pediatryczny i psychodietetyk