Omlet z masłem orzechowym
Opublikowano: 25.03.2022 r.
Jajka, masło orzechowe i odrobina oleju rzepakowego to główne składniki, które tworzą ten wyjątkowy omlet. Połączenie masła orzechowego z puszystymi jajkami daje wspaniały, kremowy smak, a olej rzepakowy perfekcyjnie dopełnia całość, zapewniając idealną konsystencję i delikatność.
Składniki dla 1 porcji:
- Jajko - 3 szt.
- Masło orzechowe - 15 g (3 łyżeczki)
- Olej rzepakowy - 10 ml (1 łyżka)
- Przyprawy - sól
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- patelnia duża, miska
Przepis krok po kroku
- Jajka podziel na białka i żółtka.
- Żółtka ucieraj z masłem orzechowym do uzyskania gładkiej masy.
- Białka ubij na sztywną pianę i połącz z żółtkami.
- Tak przygotowany omlet usmaż na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Komentarz dietetyka
Omlet możesz podawać z dowolnymi owocami, będzie to idealny posiłek w charakterze ketogenicznym.
~ Oliwia Gawron, dietetyk