Mus z malin

Opublikowano: 03.07.2025 r.
Maliny i cukier puder to grunty pod prosty, ale pyszny przepis na mus z malin. Zamienimy te dwa składniki w coś, co zaskoczy Cię swoją konsystencją i słodyczą. Idealne do deserów, ciast, a nawet jako dodatek do lodów!
Składniki dla 4 porcji:
- Maliny - 500 g (2 szklanki)
- Cukier puder - 125 g (1/2 szklanki)
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- kuchenka, garnek
Przepis krok po kroku
- Dodatkowo przygotuj około 1/2 szklanki wody.
- Przełóż maliny do rondelka wlej wodę i delikatnie podgrzewaj wciąż mieszając.
- Dodaj cukier mieszaj podgrzewając mus na małym ogniu.
- Gdy maliny się zagęszczą odstaw na bok do ostygnięcia.
Komentarz dietetyka
Mus możesz przygotować ze świeżych malin jak i mrożonych.
~ Oliwia Gawron, dietetyk