Mus malinowy do tortu
Opublikowano: 15.08.2022 r.
Maliny i cukier puder to podstawa tego przepisu na mus malinowy do tortu. Prosty, ale pełen smaku mus idealnie nadaje się jako warstwa do tortów. Gładki i delikatny, będzie świetnie komponować się z różnymi rodzajami ciasta, dodając im orzeźwiającej, owocowej nuty.
Składniki dla 1 porcji:
- Maliny - 400 g
- Cukier puder - 20 g
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- kuchenka, garnek, blender
Przepis krok po kroku
- Maliny wsadź do dużej miski i zblenduj dokładnie na gładką masę.
- Przełóż maliny do dużego garnka i zalej 1/4 szklanki wody.
- Dodaj cukier puder i gotuj, aż mus będzie bardzo gęsty.
Komentarz dietetyka
To dobra opcja, która zawiera sporo błonnika i witamin.
~ Patrycja Czerwiak, psychodietetyk, dietetyk kliniczny