Mintaj na parze
Opublikowano: 24.11.2021 r.
Mintaj na parze to uczta prostoty i smaku. Do przygotowania potrzebujesz tylko kilku podstawowych składników: świeże filety mintaja, aromatyczną cebulę i dwa ząbki czosnku. Dzięki tej kombinacji uzyskasz danie, które jest lekkie, zdrowe i niesamowicie smaczne.
Składniki dla 4 porcji:
- Mintaj filet - 400 g (4 filety)
- Cebula - 100 g (1 sztuka)
- Czosnek - 20 g (2 ząbki)
- Przyprawy - sól, pieprz, majeranek, tymianek
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- naczynie do gotowania na parze
Przepis krok po kroku
- Rybę umyj i osusz.
- Dopraw rybę do smaku świeżymi ziołami.
- Umieść rybę w naczyniu do gotowania na parze.
- Dodaj pokrojoną w pióra cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę.
- Ugotuj rybę na parze przez 20 minut.
Komentarz dietetyka
Jeśli chcesz przygotować lekkostrawny obiad postaw na mintaja na parze.
~ Oliwia Gawron, dietetyk