Marynaty do boczku na grilla

Opublikowano: 01.04.2021 r.
Musztarda, oliwa z oliwek i miód – to trio, które sprawi, że Twój boczek na grilla zyska niepowtarzalny smak. Chcesz wiedzieć, jak przygotować rewelacyjną marynatę na soczyste kąski? To właśnie te składniki dodadzą boczkowi odpowiedniej ostrości, delikatności i słodyczy, przenosząc Twoje grillowanie na zupełnie nowy poziom!
Składniki dla 1 porcji:
- Musztarda - 60 g (3 łyżki)
- Oliwa z oliwek - 75 ml (5 łyżek)
- Miód - 24 g (2 łyżeczki)
- Przyprawy - sól, pieprz, papryka słodka, sos sojowy, natka pietruszki świeża, szczypiorek, tymianek, mielony czosnek, ocet jabłkowy
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- duża miska, folia spożywcza
Przepis krok po kroku
- W dużej misce wymieszaj oliwę, musztardę i miód.
- Natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj, następnie dodaj do marynaty.
- Do miski dorzuć musztardę, zioła i czosnek. Dodaj pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
- Do gotowej mieszanki włóż mięso i zawiń folią spożywczą. Odstaw do lodówki na co najmniej 1h.