Marynata do golonki
Opublikowano: 02.04.2022 r.
Miód, musztarda i oliwa z oliwek to trio, które sprawi, że golonka będzie rozpływać się w ustach! Miód dodaje słodkiej nuty, musztarda zapewnia odpowiednią ostrość, a oliwa z oliwek dba o idealną konsystencję i głęboki smak. Po prostu idealne połączenie!
Składniki dla 1 porcji:
- Miód - 60 g
- Musztarda - 100 g
- Oliwa z oliwek - 75 ml
- Przyprawy - sól, pieprz, natka pietruszki świeża, chilli, szczypiorek, tymianek
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- duża miska
Przepis krok po kroku
- Oliwę z mieszaj z musztardą i miodem.
- Szczypiorek i natkę drobno posiekaj, wrzuć do miski z marynatą.
- Marynatę dopraw resztą przypraw i dokładnie wymieszaj.
Komentarz dietetyka
To zdrowa opcja, jednak ma dość spory indeks glikemiczny.
~ Patrycja Czerwiak, psychodietetyk, dietetyk kliniczny