Marynata do fileta z indyka
Opublikowano: 15.09.2021 r.
Oliwa z oliwek, czosnek, miód i musztarda to idealna kombinacja, by nadać Twojemu filetowi z indyka wyjątkowy smak. Oliwa doskonale łączy się z pikantnym czosnkiem i słodkim miodem, a musztarda dodaje całości wyrazistego charakteru. Przygotowanie tej marynaty jest szybkie i proste, a efekt naprawdę imponujący.
Składniki dla 1 porcji:
- Oliwa z oliwek - 50 ml
- Przyprawy - sól, pieprz, imbir świeży, papryczka chilli świeża, sok z cytryny
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- miska
Przepis krok po kroku
- Oliwę z oliwek wymieszaj z przyprawami (łyżka soli, pieprz czarny mielony, starty imbir, sok z cytryny i papryczka chili).
Komentarz dietetyka
Marynata do filetu z indyka jest doskonałą domową przyprawa. Zawiera właściwości antyoksydacyjne dzięki dodatkowi cytryny. Jest źródłem dobrej jakości tłuszczów nienasyconych.
~ Magda Panek, dietetyk kliniczny