Makaron z fasolką szparagową, pomidorami suszonymi i serem feta
![Makaron z fasolką szparagową, pomidorami suszonymi i serem feta Wegetariański makaron z fetą](https://static.fajnegotowanie.pl/media/przepis/22/2258/main-l_l.webp)
Opublikowano: 03.08.2021 r.
Makaron spaghetti, suszone pomidory w oleju, ser feta i fasolka szparagowa - to główne składniki tego pysznego dania. Idealna kombinacja smaków, gdzie słodycz suszonych pomidorów świetnie balansuje się z kremowością fety, a fasolka szparagowa dodaje świeżości i chrupkości.
Składniki dla 2 porcji:
- Makaron spaghetti - 150 g
- Suszone pomidory w oleju - 100 g
- Ser Feta - 150 g
- Fasolka szparagowa - 150 g
- Olej rzepakowy - 20 ml
- Przyprawy - sól, pieprz, bazylia, suszone pomidory z chilli
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- garnek
Przepis krok po kroku
- Zacznij od ugotowania fasolki oraz makaronu.
- Pokrój suszone pomidory w paski, a ser feta w kostkę.
- Ugotowaną fasolkę i makaron odcedź.
- Do miski dodaj makaron, fasolkę, suszone pomidory, ser feta oraz olej. Dopraw do smaku.
- Wymieszaj wszystkie składniki.
Komentarz dietetyka
Zdrowy przepis, ma niski indeks glikemiczny. Nie zawiera mięsa.
~ Paulina Lipińska, specjalista w dietoterapii nadwagi i otyłości