Kukurydza z grilla

Opublikowano: 01.05.2025 r.
Kukurydza z grilla to prosty, a przy tym niesamowicie smaczny sposób na przygotowanie kolb kukurydzy. Wszytko, czego potrzebujesz, to cztery kukurydze i 40g masła roślinnego. Grillowanie dodaje kukurydzy wyjątkowego, lekko wędzonego smaku, a masło podkreśla jej naturalną słodycz. Idealna przekąska na letnie dni.
Składniki dla 4 porcji:
- Kukurydza (kolba) - 800 g (4 sztuki)
- Masło roślinne - 40 g
- Przyprawy - sól
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- grill
Przepis krok po kroku
- Kukurydzę obierz z liści, natrzyj masłem wymieszanym z solą.
- Gotową kukurydzę grilluj na ruszcie rozgrzanego grilla po 10 minut z każdej strony.