Krem z mleka skondensowanego
Opublikowano: 29.03.2022 r.
Masło, mleko skondensowane i ekstrakt waniliowy – to trio tworzy krem, który jest jednocześnie prosty w przygotowaniu i niesamowicie pyszny. Idealny dodatek do ciast, ciasteczek czy innych deserów. Dzięki użyciu mleka skondensowanego, krem ma wyjątkowo gładką i bogatą konsystencję.
Składniki dla 2 porcji:
- Masło - 200 g (1 kostka)
- Mleko skondensowane (zagęszczone) - 250 g (1 opakowanie)
- Ekstrakt waniliowy - 10 ml (1 łyżka)
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- mikser, miska
Przepis krok po kroku
- Masło przełóż do miski i ubij na gęstą masę.
- Mleko skondensowane wlewaj stopniowo i wciąż mieszaj.
- Zmniejsz obroty, miksuj do gładkiego kremu.
Komentarz dietetyka
Będzie to idealny krem do ciastek lub tortów.
~ Oliwia Gawron, dietetyk