Krem snickers
Opublikowano: 28.06.2021 r.
Masło z orzechów arachidowych, krem czekoladowy typu nutella i masa krówkowa to główne składniki kremu snickers, który jest dosłownie kawałkiem raju w słoiku! Dodaj do tego chrupiące orzechy laskowe oraz odrobinę masła i mleka, a uzyskasz cudownie kremową i słodką mieszankę, która rozpłynie się w ustach.
Składniki dla 10 porcji:
- Masło z orzechów arachidowych (ziemnych) - 100 g
- Krem czekoladowy typu nutella - 100 g
- Masa krówkowa - 240 g (1 puszka)
- Orzechy laskowe - 60 g
- Masło - 30 g (3 łyżka)
- Mleko 2% - 30 ml (2 łyżki)
Liczba porcji: 10
Będziesz potrzebować:
- mikser, blender, duża miska, słoik 400 g
Przepis krok po kroku
- Orzechy posiekaj bardzo drobno.
- Do dużej miski włóż masę krówkową, orzechy i jedną łyżkę masła.
- Całość zblenduj na gładką masę.
- Masło orzechowe włóż do osobnej miski, dodaj 2 łyżki masła i mleko.
- Całość ubij razem za pomocą miksera.
- Do dużego słoika przekładaj warstwami krem z masła orzechowego, nutellę i masę krówkową.
- Całość zamknij szczelnie i przechowuj w lodówce.
Komentarz dietetyka
Ze względu na duży udział cukru prostego ten krem nie będzie dobrym wyborem na co dzień.
~ Patrycja Czerwiak, psychodietetyk, dietetyk kliniczny