Krem śmietankowy do tortu
Opublikowano: 18.01.2022 r.
Śmietanka kremowa 30%, mascarpone i cukier puder – to trio, które sprawi, że twój tort zyska niesamowicie puszysty i delikatny śmietankowy krem. Ta kombinacja składników gwarantuje idealną konsystencję oraz smak, który przypadnie do gustu każdemu łasuchowi. Przygotowanie jest proste, a efekty wprost rewelacyjne!
Składniki dla 1 porcji:
- Śmietanka kremowa 30% - 300 g
- Mascarpone - 200 g
- Cukier puder - 50 g (5 łyżek)
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- mikser, miska
Przepis krok po kroku
- Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski.
- Za pomocą miksera mieszamy całość do momentu uzyskania jednolitego kremu.
- Gotowym kremem od razu nadziewamy ciasto.
Komentarz dietetyka
Krem posiada wysoki IG, przez co powinniśmy wykorzystywać go okazjonalnie.
~ Kamila Lewandowska, dietetyk