Krem kajmakowy do tortu
Opublikowano: 22.12.2021 r.
Kajmak i masło to duet marzeń, jeśli chodzi o krem do tortu. Właśnie te dwa składniki tworzą pyszny, aksamitny krem kajmakowy, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu łasuchowi. Idealny do przekładania biszkoptów czy jako dodatek do innych deserów, ten krem to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Składniki dla 3 porcji:
- Kajmak - 400 g (1 puszka)
- Masło - 250 g (1 kostka)
Liczba porcji: 3
Będziesz potrzebować:
- mikser, miska
Przepis krok po kroku
- Masło przełóż do miski i ucieraj.
- Dodawaj stopniowo masę kajmakową i zmiksuj do uzyskania gładkiego kremu.
Komentarz dietetyka
Gotowy kajmak możesz przygotować od podstaw samodzielnie, przy użyciu mleka skondensowanego.
~ Oliwia Gawron, dietetyk