Krem do tortu z mascarpone
Opublikowano: 07.12.2021 r.
Mascarpone, śmietanka kremowa 36% i cukier puder - to trio, które sprawi, że twój krem do tortu będzie nieziemsko pyszny. Połączenie aksamitnego mascarpone z puszystą śmietanką i delikatnym, słodkim cukrem pudrem to prosty przepis na deserowy hit. Bez zbędnych formalności, ten krem to czysta przyjemność w robieniu i jedzeniu!
Składniki dla 5 porcji:
- Mascarpone - 300 g (1 opakowanie)
- Śmietanka kremowa 36% - 250 ml (1 opakowanie)
- Cukier puder - 30 g (3 łyżki)
- Przyprawy - cukier wanilinowy, aromat waniliowy
Liczba porcji: 5
Będziesz potrzebować:
- mikser, miska
Przepis krok po kroku
- Serek mascarpone i śmietankę przełóż do miski.
- Dodaj cukier puder i zmiksuj za pomocą miksera na gładki krem.
- Możesz dodać, także cukier waniliowy lub aromat waniliowy.
Komentarz dietetyka
Krem mascarpone przyda się nie tylko do tortu. Możesz wykorzystać go, także do innych słodkich dań.
~ Oliwia Gawron, dietetyk