Krem do tortu z galaretki
Opublikowano: 25.03.2022 r.
Maliny, mascarpone i galaretka to doskonała trójka do zrobienia kremu do tortu z galaretki. Delikatny mascarpone łączy się z intensywnymi malinami, a galaretka dodaje kremowi odpowiedniej konsystencji i świeżości.
Składniki dla 2 porcji:
- Maliny mrożone - 250 g (1 szklanka)
- Mascarpone - 400 g (1 opakowanie)
- Galaretka - 50 g (1 opakowanie)
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- kuchenka, garnek, mikser, miska
Przepis krok po kroku
- Do garnka wlej 100 ml wody i zagotuj, następnie dodaj galaretkę.
- Galaretkę schłodź w lodówce.
- W tym czasie zmiksuj serek mascarpone z malinami, a następnie dodaj galaretkę.
- Całość dokładnie wymieszaj i wyłóż na tort.
Komentarz dietetyka
Serek mascarpone możesz zamienić na jego wersję light, będzie się ona charakteryzowała niższą zawartością tłuszczu w swoim składzie.
~ Oliwia Gawron, dietetyk