Koreczki ze śledziem
Opublikowano: 14.02.2022 r.
Śledź w oleju i ogórek konserwowy to idealne połączenie na szybkie przekąski. Śledzie o intensywnym smaku w towarzystwie chrupiącego ogórka, a wszystko to w pysznym serku śmietankowym. Idealne na szybki posiłek – koreczki ze śledziem to małe, ale pełne smaku przekąski.
Składniki dla 9 porcji:
- Śledź w oleju - 500 g
- Ogórek konserwowy - 300 g
- Serek śmietankowy - 100 g
Liczba porcji: 9
Będziesz potrzebować:
- wykałaczki
Przepis krok po kroku
- Filety śledziowe posmaruj serkiem i pokrój w mniejsze kawałki.
- Ogórki pokrój w plasterki.
- Układaj kolejno warstwami śledzie i ogórki.
- Nabij na wykałaczki.
Komentarz dietetyka
Osoby z nadciśnieniem tętniczym oraz ograniczające spożycie soli powinny wybrać śledzia z jak najmniejszym dodatkiem soli.
~ Aleksandra Dziura, dietetyk