Koreczki z serem pleśniowym
Opublikowano: 07.11.2021 r.
Ser pleśniowy niebieski, salami i zielone oliwki – to wszystko, czego potrzebujesz, żeby zrobić pyszne koreczki z chrupiącym i intensywnym smakiem. To świetna kombinacja smaków, która z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi wyrazistych przekąsek.
Składniki dla 10 porcji:
- Ser pleśniowy niebieski - 100 g (10 kawałków)
- Salami popularne - 60 g (10 plasterków)
- Oliwki zielone marynowane konserwowe - 30 g (10 oliwek)
Liczba porcji: 10
Będziesz potrzebować:
- wykałaczki
Przepis krok po kroku
- Ser pleśniowy pokrój w równe kostki.
- Nadziej na wykałaczkę w kolejności ser - plaster salami - oliwka.
Komentarz dietetyka
Koreczki to pomysł na szybką przekąskę, ale ze względu na obecność sera pleśniowego przystawka nie jest zalecana dla osób z nadciśnieniem i kobiet w ciąży.
~ Kamila Lewandowska, dietetyk