Koreczki z fetą

Opublikowano: 05.11.2021 r.
Ser feta, łosoś wędzony, oliwki czarne i suszone pomidory w oleju - to kluczowe składniki do przygotowania pysznych koreczków z fetą. Ser feta daje kremowy akcent, łosoś wędzony dodaje dymnego smaku, a oliwki i suszone pomidory wprowadzą intensywność i lekkość. Całość dopełnia świeża bazylia, która dodaje aromatu i świeżości.
Składniki dla 10 porcji:
- Ser Feta - 200 g (1 kostka)
- Łosoś wędzony - 200 g
- Oliwki czarne - 130 g
- Suszone pomidory w oleju - 150 g
- Bazylia świeża - 30 g
Liczba porcji: 10
Będziesz potrzebować:
- wykałaczki
Przepis krok po kroku
- Ser feta pokrój w kostkę.
- Pomidory suszone pokrój w połówki .
- Na wykałaczkę nabijaj wszystkie składniki po kolei, wierzch udekoruj liściem bazylii.
Komentarz dietetyka
Koreczki z fetą to danie zawierające kwasy omega 3. Jest ono także dobrym źródłem wapnia. Koreczki mogą być dobrym pomysłem na małą i zdrową przekąskę.
~ Magda Panek, dietetyk kliniczny