Koktajl z arbuza
Opublikowano: 09.06.2021 r.
Arbuz, truskawki i jogurt naturalny to baza, która sprawia, że ten koktajl to istna letnia przyjemność. Do tego dodaj lód, aby uzyskać idealnie orzeźwiający napój. Na koniec sok z cytryny nadaje całości lekko kwaśny akcent, który doskonale balansuje słodycz owoców. Gotowe w kilka chwil, idealne na upalne dni!
Składniki dla 2 porcji:
- Arbuz - 450 g
- Truskawki - 200 g
- Lód - 6 g (6 kostek lodu)
- Jogurt naturalny - 50 ml (2 łyżki)
- Sok z cytryny - 36 ml (3 łyżki)
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- blender, tłuczek, ściereczka, słomki
Przepis krok po kroku
- Z arbuza pozbądź się skórki i pestek. Miąższ pokrój na mniejsze kawałki i umieść w blenderze.
- Truskawki opłucz i pozbądź się szypułek. Dodaj je do arbuza.
- Do blendera dodaj sok z cytryny i jogurt naturalny. Wszystko razem zblenduj.
- Kostki lodu zawiń w ściereczkę i rozkrusz za pomocą tłuczka. Dodaj do blendera i wymieszaj.
- Koktajl rozlej do dwóch szklanek.