Kiełbasa z grilla
Opublikowano: 07.04.2021 r.
Kiełbasa polska, olej rzepakowy, miód, musztarda i jasne piwo – to wszystko, czego potrzebujesz, żeby stworzyć pyszny posiłek z grilla. Kiełbaski połączone z tymi składnikami zyskują wyjątkowy smak i aromat, który zachwyci wszystkich biesiadników. Soczyste mięso, słodko-pikantna marynata i delikatna nutka piwa robią robotę.
Składniki dla 5 porcji:
- Kiełbasa polska - 500 g (5 kiełbasek)
- Olej rzepakowy - 30 ml (2 łyżki)
- Miód - 25 g (1 łyżka)
- Musztarda - 40 g (2 łyżki)
- Piwo jasne - 250 ml (0,5 puszki)
- Przyprawy - sól, pieprz, chilli, tymianek, papryka ostra
Liczba porcji: 5
Będziesz potrzebować:
- duża miska, folia spożywcza, grill elektryczny
Przepis krok po kroku
- W dużej misce zmieszaj piwo, oliwę, musztardę i miód. Dodaj chili, tymianek i paprykę.
- Kiełbasę ponacinaj i przełóż do miski z marynatą. Dokładnie wymieszaj.
- Miskę z kiełbasą przykryj folią i włóż do lodówki na co najmniej 1h.
- Wyciągnij kiełbasę z lodówki dopiero przed grillowaniem. Ułóż kiełbaski na rozgrzanym grillu i grilluj z każdej strony, aż będą rumiane.