Kaszanka z grilla
Opublikowano: 07.04.2021 r.
Kiszka jęczmienna i cebula to duet, który zrobi całą robotę na grillu. Kaszanka z grilla to prosty i pyszny pomysł na coś konkretnego. Dzięki chrupiącej kiszce i aromatycznej, słodkiej cebuli, otrzymasz danie, które zachwyci każdego miłośnika grillowania.
Składniki dla 5 porcji:
- Kiszka kaszana jęczmienna - 500 g (5 szt)
- Cebula - 250 g (2,5 szt)
- Przyprawy - sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki świeża, mielony czosnek
Liczba porcji: 5
Będziesz potrzebować:
- folia aluminiowa, grill elektryczny
Przepis krok po kroku
- Z foli aluminiowej powycinaj 5 średnich kwadratów.
- Każdą kaszankę umieścić w innym kwadracie z folii aluminiowej.
- Każdą kaszankę ponacinaj wzdłuż i posyp ją solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Dodaj posiekaną drobno natkę pietruszki.
- Cebule umyj i posiekaj w piórka. Udekoruj każdą kaszanką sporą ilością cebuli.
- Każdą kaszankę pozawijaj szczelnie folią i umieść na ruszcie. Grilluj przez około 15 minut.