Jajecznica ze szczypiorkiem
Opublikowano: 20.07.2021 r.
Jajka, masło i szczypiorek - to trio, które sprawi, że Twoje śniadanie nabierze nowego wymiaru. Jajecznica ze świeżym szczypiorkiem jest prosta, szybka i pełna smaku. Idealna na leniwe poranki i szybkie, odżywcze śniadanie.
Składniki dla 2 porcji:
- Jajko - 4 szt.
- Masło - 10 g (1 łyżka)
- Szczypiorek - 45 g (pęczek)
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- patelnia duża, kuchenka
Przepis krok po kroku
- Na patelni rozgrzej masło.
- Do miseczki wbij jajka i dodaj sól i pieprz.
- Jajka wylej na patelnię i smaż, cały czas mieszając, dopóki jajka nie zetną się.
- Gotową jajecznicę posyp obficie posiekanym szczypiorkiem.
Komentarz dietetyka
To pomysł na zdrowe śniadanie, jednak warto je wzbogacić o warzywa.
~ Patrycja Czerwiak, psychodietetyk, dietetyk kliniczny