Grissini z szynką parmeńską
Opublikowano: 20.10.2021 r.
Grissini, serek kanapkowy z czosnkiem i szynka parmeńska to trio, którego nie da się nie polubić. Chrupiące paluszki grissini owinięte w aromatyczną szynkę parmeńską, a do tego pyszny serek czosnkowy – brzmi jak idealna przekąska na każdą okazję!
Składniki dla 15 porcji:
- Grissini - 50 g (15 sztuk)
- Serek kanapkowy z czosnkiem - 100 g
- Szynka parmeńska - 225 g (15 plastrów)
Liczba porcji: 15
Przepis krok po kroku
- Grissini posmaruj do połowy serkiem kanapkowym.
- Pokrytą część serkiem kanapkowym owiń szynką parmeńską.
Komentarz dietetyka
W przepisie zostało wykorzystane gotowe grissini, dlatego staraj się wybrać produkt dobrej jakości lub jeśli masz czas możesz zrobić je samodzielnie.
~ Kamila Lewandowska, dietetyk