Galaretka z jogurtem

Opublikowano: 06.11.2023 r.
Galaretka, jogurt grecki pełnotłusty i maliny – to główne składniki, które przemienią zwykły deser w coś naprawdę przepysznego. Soczysta galaretka idealnie łączy się z kremowym, bogatym w smaku jogurtem greckim, a słodko-kwaśne maliny dodają całości wyjątkowego charakteru. Przygotowanie tego deseru jest proste, a efekt końcowy wprost zachwyca!
Składniki dla 4 porcji:
- Galaretka - 60 g (1 opakowanie)
- Jogurt grecki pełnotłusty - 180 g (1 opakowanie)
- Maliny - 250 g (1 szklanka)
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- lodówka, foremki do lodów
Przepis krok po kroku
- Dodatkowo przygotuj szklankę gorącej wody.
- Rozpuść galaretkę w gorącej wodzie.
- Do delikatnie ostudzonej galaretki wmieszaj gęsty jogurt grecki.
- Tak przygotowaną masę rozlej do mniejszych silikonowych foremek.
- Odstaw całość do lodówki na kilka godzin następnie podawaj z ulubionymi dodatkami idealnie sprawdzą się tutaj owoce.
Komentarz dietetyka
Do przygotowania tego deseru możesz użyć galaretki o dowolnym smaku.
~ Oliwia Gawron, dietetyk