Frittata z pomidorami

Opublikowano: 25.07.2025 r.
Jajka, pomidory koktajlowe i ser feta – to trio, które sprawi, że Twoja frittata będzie nie tylko smaczna, ale też zdrowa. Dodaj do tego odrobinę oleju rzepakowego, żeby całość ładnie się upiekła. Idealna opcja na szybkie, pożywne śniadanie lub lekki obiad!
Składniki dla 2 porcji:
- Jajko - 4 szt.
- Olej rzepakowy - 10 ml (1 łyżka)
- Pomidory koktajlowe - 200 g (1 szklanka)
- Ser Feta - 40 g (2 kawałki)
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- patelnia duża, kuchenka
Przepis krok po kroku
- Jajka rozbij do miski i roztrzep za pomocą widelca, dopraw do smaku.
- Olej rzepakowy wlej i rozgrzej na patelni, wlej jajka.
- Dodaj pomidorki przekrojone na pół i kawałki sera feta.
- Smaż frittatę do momentu, aż jajka całkowicie się zetną.
Komentarz dietetyka
Do frittaty możesz dodać swoje ulubione warzywa i dodatki.
~ Oliwia Gawron, dietetyk