Fit naleśniki
Opublikowano: 25.03.2021 r.
Mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa, mleko 0,5% i jedno jajko – to główne składniki, które sprawią, że te fit naleśniki będą nie tylko zdrowe, ale i pyszne. Dodatek erytrytolu zamiast cukru sprawia, że są one świetną propozycją dla tych, którzy dbają o linię, ale jednocześnie nie chcą rezygnować ze smaku słodkich śniadaniowych rarytasów.
Składniki dla 2 porcji:
- Mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa - 130 g (1 szklanka)
- Mleko 0,5% - 250 ml (1 szklanka)
- Jajko - 1 szt.
- Erytrytol - 10 g (1 łyżka)
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- patelnia do naleśników
Przepis krok po kroku
- Do miski wsyp mąkę, dodaj mleko, jajko i erytrytol.
- Wymieszaj wszystko trzepaczką lub zmiksuj mikserem.
- Rozgrzej patelnię beztłuszczową.
- Porcje ciasta wylewaj na patelnie i smaż z dwóch stron do zarumienienia.