Filet z indyka smażony
Opublikowano: 21.05.2023 r.
Mięso z piersi indyka bez skóry i oliwa z oliwek to podstawa tego przepisu na soczysty filet z indyka smażony. Piersi z indyka delikatnie podsmażone na oliwie z oliwek tworzą pyszne, zdrowe danie, które można przygotować w mgnieniu oka.
Składniki dla 4 porcji:
- Mięso z piersi indyka bez skóry - 600 g (4 kawałki)
- Oliwa z oliwek - 50 ml (5 łyżek)
- Przyprawy - sól, pieprz, majeranek, tymianek
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- grill, miska
Przepis krok po kroku
- Mięso dokładnie umyj i osusz. Pokrój na mniejsze kawałki.
- Przełóż mięso do miski i dodaj oliwę z oliwek.
- Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
- Grilluj mięso na patelni grillowej przez 5 -7 minut z każdej strony.
Komentarz dietetyka
W podobny sposób możesz przygotować mięso z piersi z kurczaka.
~ Oliwia Gawron, dietetyk