Fasolka szparagowa na parze
Opublikowano: 03.03.2022 r.
Fasolka szparagowa, masło i chrupiące płatki migdałów to zestaw, który sprawi, że Wasz obiad nabierze nowego wymiaru. Fasolka szparagowa na parze jest nie tylko prosta w przygotowaniu, ale też zdrowa i pełna smaku. Do tego odrobina masła i płatki migdałów dodają charakteru i niebanalnego posmaku.
Składniki dla 2 porcji:
- Fasolka szparagowa - 225 g
- Masło - 14 g (1 łyżka)
- Migdały - płatki - 20 g (1 garść)
- Przyprawy - sól
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- garnek, naczynie do gotowania na parze
Przepis krok po kroku
- Z fasolki szparagowej odetnij końce.
- W garnku zagotuj wodę.
- Fasolkę przełóż do naczynia do gotowania na parze i postaw na garnku.
- Fasolkę gotuj na parze przez 20 minut.
- Fasolkę przełóż na talerz, oprósz solą, dodaj masło i dokładnie wymieszaj.
- Fasolkę możesz posypać płatkami migdałowymi.
Komentarz dietetyka
Fasolka szparagowa na parze to pyszny i zdrowy dodatek do różnych dań.
~ Joanna Płaza, mge inż Towaroznawstwa i Dietetyki