Farsz twarogowy do naleśników

Opublikowano: 28.04.2025 r.
Ser twarogowy półtłusty, mascarpone i truskawki razem tworzą wybuchowy zestaw smakowy, który sprawi, że Twój Farsz twarogowy do naleśników będzie niesamowity. Rodzynki i orzechy włoskie dodają chrupkości i słodkiego akcentu, co czyni ten farsz nie tylko smacznym, ale też pełnym ciekawych tekstur. Idealny, gdy potrzebujesz szybko czegoś pysznego do swoich naleśników.
Składniki dla 4 porcji:
- Ser twarogowy półtłusty - 400 g
- Mascarpone - 250 g (1 opakowanie)
- Rodzynki - 50 g
- Orzechy włoskie - 50 g
- Truskawki - 400 g
- Przyprawy - cynamon
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- łyżka
Przepis krok po kroku
- Umieść w misce twaróg oraz mascarpone, wymieszaj.
- Dodaj rodzynki oraz drobno posiekane orzechy.
- Dodaj pokrojone na kawałki truskawki.
- Całość dopraw cynamonem i wymieszaj.
Komentarz dietetyka
Zdrowy farsz do naleśników bez cukru.
~ Martyna Bednarczyk, dietetyk