Farsz na pierogi z mięsem
Opublikowano: 10.04.2021 r.
Mięso mielone wieprzowo-wołowe, podsmażona cebulka i aromatyczny czosnek - to właśnie te składniki tworzą klasyczny farsz na pierogi z mięsem, którego smak podkręca odrobina oliwy z oliwek. Idealna mieszanka na pyszny, domowy obiad!
Składniki dla 1 porcji:
- Mięso mielone wieprzowo-wołowe - 150 g
- Cebula - 50 g
- Czosnek - 5 g (1 ząbek)
- Oliwa z oliwek - 20 ml
- Przyprawy - sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki świeża, zioła prowansalskie, przyprawa do mięs
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- patelnia duża
Przepis krok po kroku
- Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
- Na patelni rozgrzej oliwę.
- Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę i czosnek.
- Na patelnię dodaj mięso.
- Dopraw.
- Podsmażaj do zarumienienia i ścięcia mięsa.