Dorsz z grilla
Opublikowano: 02.04.2021 r.
Dorsz z grilla to prosty przepis pełen smaku! Filety z dorsza i oliwa z oliwek – to właśnie one tworzą magiczne połączenie. Delikatna ryba w połączeniu z aromatyczną oliwą na pewno przypadnie Ci do gustu. Wystarczą te dwa składniki, żeby stworzyć pyszne danie na letnie grillowanie.
Składniki dla 2 porcji:
- Dorsz filet - 0 g
- Oliwa z oliwek - 0 ml
- Przyprawy - sól, pieprz, skórka z cytryny, rozmaryn
Liczba porcji: 2
Będziesz potrzebować:
- kuchenka, patelnia grillowa
Przepis krok po kroku
- FIlety dorsza umyj i osusz.
- Oliwę połącz ze skórką z cytryny, solą, pieprzem i rozmarynem suszonym.
- Do przygotowanej marynaty włóż filety ryby i dokładnie ją wymieszaj.
- Miseczkę z rybą w marynacie przykryj folią i odstaw do lodówki na 2 godziny.
- Każdy kawałek ryby grilluj na rozgrzanej patelni grillowej z dwóch stron (każdą po około 5 minut).