Ciastka z mąki ryżowej
Opublikowano: 29.06.2023 r.
Mąka ryżowa, jajka, cukier i masło to podstawowe składniki na super proste ciastka z mąki ryżowej. Jeżeli szukasz czegoś, co ma w sobie trochę egzotyki, to te ciastka są strzałem w dziesiątkę. Przepyszne, lekkie, a do tego niesamowicie szybkie w przygotowaniu. Wystarczy kilka kroków, żeby wyczarować pyszne słodkości!
Składniki dla 4 porcji:
- Mąka ryżowa - 170 g
- Jajko - 3 szt.
- Cukier - 200 g
- Masło - 200 g
- Wiórki kokosowe - 20 g
- Proszek do pieczenia - 5 g
- Przyprawy - cukier
Liczba porcji: 4
Będziesz potrzebować:
- piekarnik
Przepis krok po kroku
- Z podanych składników zagnieć ciasto.
- Uformuj małe kulki.
- Wyłóż na blachę zabezpieczoną papierem do pieczenia.
- Dnem szklanki rozpłaszcz kulki.
- Ciasteczka piecz w 180 st. C przez 25 min.
Komentarz dietetyka
To zdrowa opcja, która dostarcza dużo białka.
~ Patrycja Czerwiak, psychodietetyk, dietetyk kliniczny