Boczek z grilla
Opublikowano: 07.04.2021 r.
Boczek wieprzowy bez kości to główny bohater tego przepisu na soczysty boczek z grilla. Idealnie nadaje się do weekendowego grillowania z rodziną czy znajomymi. Smakowity, chrupiący i pełen aromatu, boczek z grilla to coś, czego nie można przegapić. Przekonaj się, jak niewiele potrzeba, by stworzyć coś pysznego!
Składniki dla 1 porcji:
- Boczek wieprzowy bez kości - 40 g
- Przyprawy - przyprawa do mięs
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- grill elektryczny, grill, szczypce do grilla
Przepis krok po kroku
- Boczek pokrój w cienkie podłużne plastry.
- Przełóż do miski i posyp przyprawą do mięs.
- Całość dokładnie wymieszaj, rozprowadzając przyprawy po całych kawałkach boczku.
- Odstaw do lodówki na 30-60 min, aby mięso się zamarynowało.
- Grilluj na rozgrzanym grillu, co chwila doglądając i obracając plastry, aby się nie przypaliły.