Biała kiełbasa z grilla
Opublikowano: 02.04.2021 r.
Biała kiełbasa, musztarda i miód to trio, które zrobi z Twojej grillowanej kiełbasy prawdziwy hit. Przygotowanie jej jest proste jak drut – wystarczy kilka składników i nieco czasu na grillu. Olej rzepakowy zadba o idealną soczystość mięsa. Gwarancja pysznej uczty pod chmurką!
Składniki dla 5 porcji:
- Biała kiełbasa - 500 g (5 sztuk)
- Olej rzepakowy - 60 ml (4 łyżki)
- Musztarda - 40 g (2 łyżki)
- Miód - 25 g (1 łyżka)
- Przyprawy - sól, pieprz, majeranek, cząber, kminek mielony, mielony czosnek
Liczba porcji: 5
Będziesz potrzebować:
- duża miska, folia spożywcza, grill elektryczny
Przepis krok po kroku
- W dużej misce wymieszaj olej, musztardę, miód z ziołami, solą i pieprzem.
- Kiełbasy ponacinaj i włóż do miski z marynatą.
- Miskę przykryj szczelnie folią spożywczą i odstaw do lodówki na co najmniej 1h.
- Kiełbasę wyciągnij z lodówki bezpośrednio przed grillowaniem, grilluj na nagrzanym ruszcie z każdej strony, tak by była mocno przyrumieniona.