Babeczki sernikowe
Opublikowano: 24.04.2021 r.
Twaróg sernikowy, serek homogenizowany waniliowy, jajka, ksylitol i jagody to top składniki tych pysznych babeczek sernikowych. Twaróg i serek nadają im kremową konsystencję, jajka łączą masę, ksylitol dodaje zdrowego słodkiego smaku, a jagody wprowadzają fajny owocowy akcent. Idealne na każdą okazję!
Składniki dla 10 porcji:
- Twaróg sernikowy - 500 g
- Serek homogenizowany waniliowy - 250 g (1 opakowanie (bez dodatku cukru))
- Jajko - 2 szt. (2 sztuki)
- Ksylitol (cukier brzozowy) - 20 g (2 łyżki)
- Jagody - 350 g
- Przyprawy - aromat waniliowy
Liczba porcji: 10
Będziesz potrzebować:
- piekarnik, mikser, foremka do babeczek, duża miska
Przepis krok po kroku
- Piekarnik nastaw na 180 stopni C.
- Twaróg sernikowy, serek waniliowy, ksylitol, jajka przełóż do miski.
- Całość zmiksuj na jednolitą masę.
- Masę serową wykładaj do foremek na babeczki do ok. 3/4 wysokości.
- Na wierzch nałóż po 1-2 łyżki jagód.
- Wstaw do piekarnika piecz ok. 40-50 min.